16 January 2021
MKBbenefits

Bedrijven zijn slecht voorbereid op nieuwe meldingsplicht personeel

Bedrijven moeten vanaf 4 juli nieuwe werknemers een dag voor indiensttreding hebben aangemeld bij de Belastingdienst. Alleen als de werkzaamheden per direct ingaan, mag op dezelfde dag een melding gedaan worden.

De maatregel is onderdeel van het project Walvis om de administratieve lasten terug te dringen, en maakt het mogelijk om zwart werk en illegale arbeid aan te pakken.

Bij onze klanten merken we dat het onderwerp nog niet leeft, aldus Ton de Vink van detacheringsbedrijf IT-Staffing. Hij voelt voor een verruiming van de wet. Mensen worden vaak ad hoc aangenomen. Pas daarna wordt gevraagd om ze bij ons op de loonlijst te zetten. Dat moeten wij straks weigeren, anders zijn wij in overtreding.

Voortaan moeten werkgevers als bij een controle blijkt dat er meer werknemers in dienst zijn dan zijn aangemeld een boete betalen van 1.134 euro.

Bovendien gaat de Belastingdienst ervan uit dat de werknemer al minstens een halfjaar in dienst is. Er volgt dan een naheffing voor de ontdoken premies over die periode.

2 mei 2006 Bron: Het Financieele Dagblad

terug naar feeds
 mkb benefits, mkb, verzekering, werkgeversadvies, mkb verzekeringen, wga verzekering, verzuimverzekering