02 March 2021
MKBbenefits

Kantoor van vandaag biedt prettige werkomgeving

Het hedendaagse kantoor biedt een prettige werkomgeving. De donkere gebouwen met kleine kamertjes kunnen echt niet meer.

Een modern kantoor heeft een zithoek, mobiele werkplekken en vrijwel geen afgesloten ruimten.

Het in 2005 geopende kantoor van Unilever Nederland oogt als een meubelboulevard. Elke afdeling heeft een eigen thema met bijbehorende kleuren en meubilair. Een kantine is er niet; het bedrijf heeft meer dan tien lunchpleinen waar het personeel zelf zijn eitje bakt en de boterhammen smeert.

Kantoorinrichter Samas heeft het kantoor in Houten ´the Village Office´ gedoopt. De ruimte is showroom en werkplek tegelijk. Het dorp heeft weinig afgesloten ruimtes en is verdeeld in meerdere wijken en moods. De verschillende koffiecorners en zithoeken zien eruit als een woonkamer en vanaf elke werkplek kan draadloos worden gewerkt.

Kantoorinrichters hebben het na 2001 heel slecht gehad met de kantoorinrichting. De omzet in de branche was zo goed al gehalveerd. Inmiddels trekt de markt weer aan en de kantoorinrichters hopen dat bedrijven meer geld steken in een prettige werkomgeving.

Of een modern kantoor echt helpt de productiviteit te verhogen en het ziekteverzuim te verlagen, is niet bekend.

18 augustus 2006 Bron: de Volkskrant

terug naar feeds
 mkb benefits, mkb, verzekering, werkgeversadvies, mkb verzekeringen, wga verzekering, verzuimverzekering