16 January 2021
MKBbenefits

Chauffeurs verkopen afgetapte diesel door

Vrachtwagenchauffeurs verdienen soms een aardig centje bij door diesel uit de tank van hun truck af te tappen en door te verkopen.

Transportbedrijven krijgen steeds vaker met dit soort diefstal te maken.

Een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland (TLN) bevestigde vrijdag een verhaal van die strekking in De Telegraaf.

Chauffeurs van een niet nader genoemde internationale transportondernemer leggen volgens TLN op lange ritten contact met criminelen.

Op afgesproken plaatsen nabij autosnelwegen worden dan vaak honderden liters diesel afgetapt. De chauffeur ontvangt vervolgens circa 60 eurocent per liter.

Onlangs werden in Duitsland chauffeurs op heterdaad betrapt bij het overhevelen van brandstof. Vijf afnemers en twee chauffeurs werden daarbij aangehouden.

De diefstal vindt plaats op zowel binnen- als buitenlandse ritten en meestal treden buitenlandse criminelen op als contactpersoon. Volgens TLN zijn er aftapplaatsen in onder meer Eindhoven, Den Bosch en de Rotterdamse haven. Over de grens zijn onder meer de Franse havenstad Calais en het Belgische Gent favoriet bij de brandstofdieven.

De belangenbehartiger voor het wegtransport roept ondernemingen op om altijd aangifte te doen bij de politie en de diefstal ook te melden bij het Loket Transportcriminaliteit op de website van TLN.

24 augustus 2007 Bron: ANP

terug naar feeds
 mkb benefits, mkb, verzekering, werkgeversadvies, mkb verzekeringen, wga verzekering, verzuimverzekering