20 January 2021
MKBbenefits

Patienten en ouderen klagen over polissen met fysiotherapie

30-1-2008, Patientenorganisatie NPCF en ouderenorganisaties ANBO en PCOB krijgen erg veel klachten over de nieuwe polissen van zorgverzekeraars.

Het gaat om de pakketten met fysiotherapie. Bijna alle zorgverzekeraars hebben de dekking voor fysiotherapie behoorlijk uitgekleed. De organisaties zijn bang dat de verzekerden dit jaar in de problemen komen.

Een woordvoerder van NPCF laat weten: De kans is groot dat mensen halverwege dit jaar merken dat ze aan hun maximale aantal behandelingen zitten. Dat wordt uiterst vervelend.

Zijn collega van de ouderenorganisaties vult aan: Uit eigen onderzoek blijkt dat 50-plussers fysiotherapie met stip op nummer é én van hun prioriteitenlijstje hebben staan als ze een zorgverzekering kiezen.

Volgens hem is het prima dat de zorgverzekeraars hun polissen veranderen. Wel verwacht hij dat er een alternatief voor in de plaats komt en dat blijft uit.

De zorgverzekeraars lieten zich leiden door de situatie van vorig jaar. Toen steeg het aantal behandelingen bij fysiotherapeuten naar 170.000.

De zegsman van verzekeraar Achmea legt uit: Een gemiddelde behandeling van bij een fysiotherapeut duurt 13 sessies.

Maar mensen bleken ineens buitensporig veel gebruik te maken van de verzekering. Soms wekelijks, zonder noodzaak.

Deze situatie vormde de aanleiding om de polissen te veranderen.

30 januari 2008 Bron: Algemeen Dagblad

terug naar feeds
 mkb benefits, mkb, verzekering, werkgeversadvies, mkb verzekeringen, wga verzekering, verzuimverzekering