02 March 2021
MKBbenefits

zzp´ers (zelfstandigen zonder personeel) niet verzekerd

Een derde van de zelfstandigen zonder personeel (zzp´ers) heeft zich nergens voor verzekerd, op de verplichte ziektekostenverzekering na. Dat blijkt uit een onderzoek dat EIM uitvoerde in opdracht van de Kamer van Koophandel.

52 procent heeft een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid afgesloten.

Andere nuttige verzekeringen voor zzp´ers zijn die voor beroepsaansprakelijkheid, inkomensverzekeringen en voor een pensioen. 17 procent is verzekerd voor kortlopende ziektes en 51 procent voor langdurige ziekte. 23 procent heeft zijn pensioen verzekerd.

Ondernemen is vooruitzien. Het is niet alleen van belang om risico´s af te dekken via verzekeringen, de ondernemer moet ook aandacht besteden aan een ordentelijke administratie. Door de agenda en gewerkte uren goed bij te houden, heeft de ondernemer inzicht in zijn financiele situatie.

Tevens moet hij in de gaten houden of debiteuren op tijd betalen, en moet hij weten welke betalingen hij zelf binnenkort moet verrichten.

In 2007 kwamen er 102.000 startende ondernemers bij, waarvan 90 procent zzp´er is. Na tien jaar is de helft van de ondernemers alweer gestopt.

68 procent van de startende ondernemers is een man, en de gemiddelde leeftijd is 39 jaar. 54 procent van de starters is werkzaam in de dienstensector.

1 oktober 2008 Bron: Kamerkrant KvK

terug naar feeds
 mkb benefits, mkb, verzekering, werkgeversadvies, mkb verzekeringen, wga verzekering, verzuimverzekering