16 January 2021
MKBbenefits

´Banken zijn hun zorgplicht niet nagekomen´

Nederlandse banken en vermogensbeheerders kunnen hun borst nat maken voor claims van tientallen vermogende particuliere beleggers. Zij vinden dat onder meer ING en Van Lanschot Bankiers hun zorgplicht niet zijn nagekomen en hebben belegd in té risicovolle producten.

De honderden miljoenen die particulieren de afgelopen jaren inlegden zijn in sommige gevallen voor wel 90 procent verdampt.

Advocaat William Schonewille van kantoor Barents Krans is al door tientallen beleggers benaderd en verwacht dat dit aantal na de zomer fors zal zijn gegroeid. Een kwart tot de helft van zijn klanten laat het vermogen beheren door Van Lanschot.

Het gaat hier om 500.000 tot enkele miljoenen euro´s waarvan 60 tot 80 procent in risicovolle producten, zoals ´perpetuals´ en ´steepeners´, is belegd.

Een zegsman van Van Lanschot zegt dat deze producten horen bij een defensieve beleggingsportefeuille. Volgens onafhankelijk financieel expert Jaap Koelewijn van Adviesbureau Financieel Denkwerk klopt dit, echter deze producten mogen niet als ´veilig´ zijn verkocht.

Voor de gedupeerden zal het niet makkelijk zijn om een zaak te winnen, aldus advocaat Mirjam Oostendorp van CMS Derks Star Busmann. Er zal gekeken moeten worden naar het profiel van de klant, de bank-klantrelatie, de informatievoorziening en de spreiding in de portefeuille.

14 april 2009 Bron: Het Financieele Dagblad

terug naar feeds
 mkb benefits, mkb, verzekering, werkgeversadvies, mkb verzekeringen, wga verzekering, verzuimverzekering