20 January 2021
MKBbenefits

Extra lening wapen tegen gedwongen verkoop huis

Huishoudens die een hypotheek hebben afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, kunnen extra geld lenen om de gevolgen van een plotselinge inkomensdaling op te vangen.

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen wil hiermee voorkomen dat huiseigenaren hun woning gedwongen moeten verkopen.

Van de extra borgstelling kan maximaal twee jaar gebruik worden gemaakt, aldus de stichting woensdag. Circa 500.000 huishoudens hebben een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

NHG verzekert een huisbezitter ervan dat bij een gedwongen verkoop een eventuele restschuld bij de bank wordt betaald. De extra garantie wordt standaard onderdeel van alle hypotheken in Nederland die onder NHG vallen.

De lening kan worden aangevraagd bij de bank waar de hypotheek is afgesloten wanneer de huiseigenaar in financiŽle problemen komt buiten zijn schuld om. Dat kan zijn door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of het overlijden van de partner.

Met de extra lening kunnen huiseigenaren gedurende twee jaar proberen hun financiŽn op orde te krijgen. Verkoop van de woning kan hiermee worden voorkomen.

Er zijn geen kosten verbonden aan de extra borgstelling en de NHG staat garant. Mocht de huiseigenaar na twee jaar zijn huis alsnog moeten verkopen, dan zijn de verliezen voor rekening van de NHG.

23 juni 2005 Bron: Nu.nl

terug naar feeds
 mkb benefits, mkb, verzekering, werkgeversadvies, mkb verzekeringen, wga verzekering, verzuimverzekering