02 March 2021
MKB Benefits

Toch geen kentekenplicht voor Segway

Alle argumenten van het Verbond van Verzekeraars ten spijt, wil verkeersminister Camiel Eurlings toch geen kentekenplicht voor Segways.

In plaats daarvan zal het (bromfiets)verzekeringsplaatje zijn intrede doen op de elektrische tweewieler.

In een brief aan de Tweede Kamer stelt Eurlings dat "de kosten en moeite die gepaard gaan met het verkrijgen van een kenteken" hem hebben doen besluiten de kentekenplicht voor de Segway te beeindigen. Daarmee geeft hij uitvoering aan twee door de Kamer in maart aangenomen moties.

Voor eigenaren van Segways die reeds een kenteken hebben aangevraagd, geldt dat zij dit moeten blijven voeren totdat het wetsvoorstel in werking treedt. Dan worden de verzekeringspolissen vernieuwd en krijgen zij ook een verzekeringsplaatje.

Zij kunnen de kosten die ze hebben gemaakt voor de goedkeuring en kentekening van hun Segway vergoed krijgen, zodra het kentekenbewijs en het kenteken zijn ingeleverd bij de RDW.

Het Verbond heeft steeds aangedrongen op een kentekeningsplicht voor Segways, onder meer om onnodige administratieve lasten voor de aangesloten verzekeraars te voorkomen.

30-11-2009 Bron: AMweb

terug naar feeds
 mkb benefits, mkb, verzekering, werkgeversadvies, mkb verzekeringen, wga verzekering, verzuimverzekering